İPUÇLARI

Takım Elbise alırken klasik kesim alınmasını ve aldığınız elbisenin bakımını aşağıda yazılı şekilde yapılmasını tavsiye ederiz: Takım elbise doğru bakım yapıldığında uzun yıllar giyilebilir... Unutulmaması gereken temel prensip: Aynı takım elbise iki gün boyunca giyilmemelidir. 

Her giyişten sonra dinlendirme elbisenin korunmasını sağlar, mevsim sonunda elbiseler askıda ve gamboçların içinde korunmalıdır. Takım Elbisenizin şeklini korumak için: Ceketinizi her çıkarttığınızda mutlaka askıya asmalısınız. Özellikle omuz destek yerleri uygun kalınlıkta ve askısı sağlam mtalden olanları seçmeye dikkat ediniz. 

Askılar arasında havalanmayı sağlamak açısından aralık bırakılmalıdır. Pantolonları korumak için bir diğer yöntem ise bunları kemer yerinden klipslere tutturarak askıya asmaktır. 

Kıyafetlerin uzun süre korunması için ısı kaynaklarından uzak, havalandırılabilen gardıroplar kullanılmalıdır. 

Takım Elbisenizi kırışıklıktan korumak için: Takım elbisenize yılda bir kez kuru temizleme yaptırmanızı tavsiye ederiz. Lekeli olmadıkları takdirde yünlü takımları her mevsim bir kez temizleyiciye göndermek yeterlidir. Pamuklu kumaştan üretilen ve açık renklerdeki kıyafetler ise daha sık temizleme isteyebilir. Buharla temizleme kumaşın içine yerleşmiş lekelerin de çıkmasını sağlayacaktır. Takım elbiselerin ceket ve pantolonları renk farklılığını önlemek için bir arada temizlenmelidir. 

Takım Elbisenizi tozdan korumak için kuru temizleme yapılabiliyor olsa bile fırça ile takım elbisenizi temizlemekten vazgeçmeyin. Fırça en pratik temizleme araçlarında birisidir. Fırçalamadan önce takımınızı havalandırın, ceplerini boşaltın ve düz bir zemin üzerinde fırçalayınız. 

Doğru yapılan bakım, yüksek kaliteli ve hassas kumaşlardan itina ile üretilen takım ya da tek ceketin kullanım ömrünü uzatacağı gibi daha uzun süre ilk günkü formunu korumasına yardımcı olur. 

Doğru bakım için dikkat edilmesi gereken hususlar : 
a. Ceketinizi sürekli askıya asınız. Ceket uzun süreli olarak formu düz olmayan yüzeylerde bırakılmamalıdır, ezilmemelidir.
b. Ceketinizi kesinlikle yıkamayınız. Temizlik işlemi için hassas rulo toz alıcılarını veya güvendiğiniz bir kuru temizleme şirketini tercih ediniz. 
c. Elbise uzun süre kullanılmayacak veya uzun bir yol süresince yanınızda kalacaksa, elbisenizi gamboçu içinde bulundurunuz. 
d. Takım elbise sürekli olarak giyilmemeli ve her giyişten sonra dinlendirilmelidir. Elbiseyi dinlendirmek uzun süre ilk formunu korumasına yardımcı olacaktır. 


Gömlek Bakımı
a. Gömlekleriniz askıya asılarak saklanmalıdır. 
b. İç etikette belirtilen yıkama talimatlarına mutlaka uyunuz. 
c. Özellikle etikette belirtilmediği sürece gömleklerinizi evde yıkayıp ütülemelisiniz. Kuru temizleme firmalarının temizlik için kullandığı kimyasallar gömleklerinizin kumaşlarına zarar verebilir. 


GİYSİLERİN KORUNMASI
- Uzun süre kullanılmayan giysiler nemden korunmalı temiz olarak uygun ortamlarda muhafaza edilmeli. 
- Güve ve haşerelere karşı giysiler naftalinli ortamlarda saklanmalı. 
- Sıkı ve sert kıllı bir fırça kullanılarak, yün ceketler ve takımlar ve etekler düzenli olarak fırçalanmalı. 
- Giysiler üst üstte tıkıştırılmamalı. Giysiler içlerin hava dolaşabilecek şekilde asılmalı. 
- Giysilerin bakımında ürün içinde yer alan temizlik ve kullanım talimatlarına uygun davranılmalı. 
- Giyside leke oluşmuşsa bekletmeden yıkanmalı veya gerekiyorsa kuru temizlemeye verilmeli. 


Yıkama
Farklı renkler, iplikler ve kumaşları yıkamada en etkin sonuçları alabilmek için yıkanacak çamaşırların gruplara ayrılması gerekir. 
1- Beyazlar
Beyazlarda beyazlık düzeyini korumak için tümünü özel parlatıcı maddeler içeren beyazlara özgü ürünler kullanılmalıdır. 
2- Açık renkliler
Bunlarda renklilere uygun bir yıkama ürünü kullanılmalıdır. Bu ürünler pastel renklerin tonunu etkileyerek onların gri-mavi ve hatta beyaz görünmelerine neden olan optik parlatıcılar içermez. 
3- Koyu Renkliler
Siyah, kırmızı ve lacivert çok miktarda boya içerir ve bazen açık renklileri boyayabilirler. Koyu renklilerin bir arada yıkanması önemli bir noktadır. 
4- Yünlü ve İpekliler
Bu doğal iplikler proteinden yapılmış olduğundan, biyolojik deterjanlardaki enzimlerden zarar görebilirler. Bunun sonucunda sert bir doku oluşur. Bu ürünler, biyolojik olmayan bir deterjanla yıkanmalıdır.